HOZZÁVALÓK
Tészta:
3 tojásból sima piskótát sütünk, kisebb tepsiben.
- 20 dkg liszt,
- 10 dkg vaj,
- 10 dkg cukor,
- 1 tojás,
- 1 ek. holland kakaópor,
- 1 kk.sütőpor,
- kevés tej vagy tejföl.
Ezeket összegyúrjuk, 2 felé vesszük és akkora lappá nyújtjuk, mint a piskóta. Külön-külön megsütjük.
Krém:
- 3 dl tej
- 4 ek. rétesliszt
- 25 dkg vaj
- 20 dkg porcukor
Krém: 3 dl tejben a réteslisztet sűrűre főzzük.
A vajat a porcukorral habosra keverjük, ízesítjük cukorral és kevés rummal.
Összekeverjük a hideg lisztes péppel és kihabosítjuk. Egyik kakaós lapot megkenjük a krém felével, ráfektetjük a piskótát, erre a krém másik felét és befedjük a másik kakaós lappal. Tetejét megszórjuk porcukorral vagy bevonjuk olvasztott csokival.
Andrea Beatrix Kocsó receptje
(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!