HOZZÁVALÓK

Tészta:

3 tojásból sima piskótát sütünk, kisebb tepsiben.

  • 20 dkg liszt,
  • 10 dkg vaj,
  • 10 dkg cukor,
  • 1 tojás,
  • 1 ek. holland kakaópor,
  • 1 kk.sütőpor,
  • kevés tej vagy tejföl.

Ezeket összegyúrjuk, 2 felé vesszük és akkora lappá nyújtjuk, mint a piskóta. Külön-külön megsütjük.

Krém:

  • 3 dl tej
  • 4 ek. rétesliszt
  • 25 dkg vaj
  • 20 dkg porcukor

Krém: 3 dl tejben a réteslisztet sűrűre főzzük.

A vajat a porcukorral habosra keverjük, ízesítjük cukorral és kevés rummal.

Összekeverjük a hideg lisztes péppel és kihabosítjuk. Egyik kakaós lapot megkenjük a krém felével, ráfektetjük a piskótát, erre a krém másik felét és befedjük a másik kakaós lappal. Tetejét megszórjuk porcukorral vagy bevonjuk olvasztott csokival.

Andrea Beatrix Kocsó receptje

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!