HOZZÁVALÓK (1 nagy tepsihez)

  • 8 alma,
  • 4 fonott kalács vagy 12 db kifli
  • 4 tojás,
  • 50 dkg porcukor,
  • 25 dkg margarin,
  • 4 evőkanál zsemlemorzsa,
  • 1 liter tej,
  • 6 + 7 evőkanál baracklekvár,
  • 5 csomag vaníliás cukor,
  • 1 teáskanál őrölt fahéj.

Az almákat meghámozzuk, cikkekre vágjuk, és beletesszük egy nagyobb serpenyőbe. Ráteszünk húsz deka margarint, őrölt fahéjjal megszórjuk, és nem túl puhára pároljuk.

A kalácsokat vékony szeletekre vágjuk.

A tejet a vaníliás cukorral felforraljuk.

A tojásokat szétválasztjuk, a sárgákat harminc deka porcukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a forró tejet.

A tepsit kikenjük a megmaradt margarinnal, és zsemlemorzsával megszórjuk.

A tojásos masszában megmártjuk a kalácsszeleteket, de vigyázzunk, ne áztassuk túl. Sorban, egymás mellé belefektetjük a tepsi aljába. Megrakjuk párolt almával, és a megmaradt, tejben megfürdetett kalácsokkal befedjük.

Hat evőkanál kajszi lekvárt egy deci vízzel elkeverünk, ezt a tészta tetejére kenjük, így toljuk az előmelegített sütőbe. Itt 25-30 perc alatt elősütjük.

Közben a fehérjét húsz deka porcukorral és hét evőkanál baracklekvárral habbá verjük, és a tészta tetejére simítjuk.

Öt percre visszatoljuk a sütőbe, majd kinyitjuk az ajtót, de a tepsit bent hagyjuk, így hűtjük ki, hogy a hab ne essen össze a tetején.

Kockákra vágva kínáljuk.

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!