HOZZÁVALÓK (1 nagy tepsihez)
- 8 alma,
- 4 fonott kalács vagy 12 db kifli
- 4 tojás,
- 50 dkg porcukor,
- 25 dkg margarin,
- 4 evőkanál zsemlemorzsa,
- 1 liter tej,
- 6 + 7 evőkanál baracklekvár,
- 5 csomag vaníliás cukor,
- 1 teáskanál őrölt fahéj.
Az almákat meghámozzuk, cikkekre vágjuk, és beletesszük egy nagyobb serpenyőbe. Ráteszünk húsz deka margarint, őrölt fahéjjal megszórjuk, és nem túl puhára pároljuk.
A kalácsokat vékony szeletekre vágjuk.
A tejet a vaníliás cukorral felforraljuk.
A tojásokat szétválasztjuk, a sárgákat harminc deka porcukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a forró tejet.
A tepsit kikenjük a megmaradt margarinnal, és zsemlemorzsával megszórjuk.
A tojásos masszában megmártjuk a kalácsszeleteket, de vigyázzunk, ne áztassuk túl. Sorban, egymás mellé belefektetjük a tepsi aljába. Megrakjuk párolt almával, és a megmaradt, tejben megfürdetett kalácsokkal befedjük.
Hat evőkanál kajszi lekvárt egy deci vízzel elkeverünk, ezt a tészta tetejére kenjük, így toljuk az előmelegített sütőbe. Itt 25-30 perc alatt elősütjük.
Közben a fehérjét húsz deka porcukorral és hét evőkanál baracklekvárral habbá verjük, és a tészta tetejére simítjuk.
Öt percre visszatoljuk a sütőbe, majd kinyitjuk az ajtót, de a tepsit bent hagyjuk, így hűtjük ki, hogy a hab ne essen össze a tetején.
Kockákra vágva kínáljuk.
(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!