Ekkora drágulásra kell számítani.

A csirkehús valóban drágább lett, de csak 5-8 százalékkal emelkedett az átadási ár, ami kilónként 50-100 forinttal magasabb összeget jelent. A Magyar Broilerszövetség elnöke szerint jövő héten már helyreáll a rend a henteseknél és a boltokban - írja a napi.hu.
'Ha egy árusítóhely 1450 forintért megkapja a csirkemellet és 3000 forintért árulja, akkor illik rá az arcátlan jelző' - mondta a Magyar Nemzetnek Bárány László, a Magyar Broilerszövetség elnöke utalva arra, hogy a héten az egyik piacon állítólag 3000 forintért adták a csirkemell kilóját.

Az élő csirke ára tényleg emelkedett, de csak néhány százalékkal. Az átadási áraknál (ennyiért adják tovább a feldolgozók a húst) 5-8 százalékkal emelkedtek, ez a csirkecomb esetében 50-60, a csirkemellnél 80-100 forintos drágulást jelent. Az áremelkedés a különböző külföldről érkező takarmány-alapanyagok és vitaminok árának emelkedésével, valamint az állattartók körében a járvány miatt kialakult bizonytalanság áll.

Bárány László azt is elmondta, hogy a csirketartók és feldolgozók egyik napról a másikra nem tudtak átállni a hirtelen megugró keresletnek megfelelő ellátási szintre, de importra nincs szükség, a termelés is folyamatos pár napon belül minden kereskedőknél lesz elég csirkehús.

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!