Településenként eltérően változhatnak az eddigi szabályok.

A csütörtök éjszaka megjelent kormányrendelet szerint a polgármesterek saját hatáskörben szigoríthatnak a nyitvatartásokon és helyben a kijárási korlátozásokon is. 

Csütörtök éjjel megjelent a Magyar Közlönyben az Orbán Viktor miniszterelnök által aláírt kormányrendelet a kijárási korlátozás meghosszabbításáról meghatározatlan időre, aminek esetleges további hosszabbításairól hetente döntenek majd. Minden rendelkezést az eddigiek szerint kell alkalmazni.

Viszont azt külön pontban kiemelik, hogy a településen, illetve a fővárosi kerületben működő piac nyitva tartásának rendjéről és a piacnak a 65. életévüket betöltött személyek általi látogatásának rendjéről a települési – Budapest esetében a kerületi – önkormányzat a rendeletben foglaltaktól eltérően rendelkezhet.

A polgármesterek dönthetnek arról, hogy a saját településükön milyen szabályokat vezetnek be hétfő estig.
A húsvéti időszakra, négy napra eltérő rendelkezéseket lehet alkalmazni. Nagypéntek nulla órától húsvét hétfő éjfélig a települési önkormányzatok – Budapesten a fővárosi önkormányzat, illetve a kerületi önkormányzatok - a kijárás korlátozást a a rendelethez képest szigorúbban is szabályozhatják. A rendelet nem részletezi, hogyan.

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!