Hozzávalók:
- 30 dkg reszelt trappista sajt
- másfél bögre liszt
- 4 tojás
- 2 mokkáskanál só (a sajttól függ!)
- zsemlemorzsa
Reszeld le a sajtot. Gyúrd össze a liszttel és a tojásokkal. Ízlés szerint sózd! Kanállal vegyél ki a masszából, és formázd golyóvá. Forgasd meg zsemlemorzsában. Tedd egy tányérra a kész golyókat. Ha nem sütöd azonnal, tedd a hűtőbe. Le is fagyaszthatod, ha egyszerre sokat készítesz.
Forró, bő olajban süsd meg őket. 1-2 perc alatt aranyszínűre süt. Tartármártással tálald!
TIPP: Azért jó kanalat használni, mert egyformák lesznek a golyók. A formázásnál kicsit nedvesítsd be a kezed! Készíthetsz egészen apró golyókat, ha kiskanalat használsz!
(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!