Sokszor a legváratlanabb, vagy legalkalmatlanabb időpontokban jön ránk a csuklást, ezért mindent megtennénk, hogy elmúljon.

A csuklás nem más, mint a rekeszizom görcse, amit nem tudunk szabályozni, akaratlanul keletkezik, és jó esetben pár perc múlva magától meg is szűnik. Legtöbbször szénsavas üdítők, alkohol, gyors kaja elfogyasztása, vagy hirtelen hőmérsékleti változás következtében alakul ki.

Sokszor a legváratlanabb, vagy legalkalmatlanabb időpontokban jön ránk a csuklást, ezért mindent megtennénk, hogy elmúljon. Vannak, akik azt javasolják, hogy igyunk egy korty vizet, vagy tartsuk vissza a lélegzetünket, ami vagy működik, vagy nem. Azonban ha bizonyos pontokat megnyomunk, feloldhatjuk a rekeszizom görcsét.

Az első ilyen pont az arcon van, amely a felsőajak és az orr között van. Itt kell úgy megnyomni, hogy érezzük a fogainkat. Az ujjunkat tartsuk itt 20–30 másodpercig.

A második pont a mellkason van, ahol a nyakunk találkozik a mellkasi csonttal. Itt van egy kisebb bemélyedés. Itt kell nyomni szintén 20–30 másodpercig.

A harmadik pont a hason van, mégpedig a köldök és a szeméremcsont között. A lép irányába kell a benyomást elvégezni, ugyancsak 20–30 másodpercig. 

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!