Nagyon népszerű, bár tény, hogy nem túl elegáns szokás.

A napraforgómag gazdag fehérjeforrás, sok benne az ásványi anyag, a rost és a vitamin. Főleg E-vitamin, mely segít a káros szabad gyökök semlegesítésében, és emellett kiváló gyulladáscsökkentő.

Ha sok napraforgómagot eszel, kisebb lesz a vastagbélrák és a szív- és érrendszeri problémák kialakulásának kockázata. Hatásos lehet asztma, ízületi gyulladások, és csontritkulás esetén is.

Fogyassz rendszeresen napraforgómagot. Keverheted salátákba, turmixokba, főzelékekbe is. Ha lehet, sótlan, pörköletlen formában fogyaszd!

agnézium tartalmának köszönhetően hatékony vérnyomáscsökkentőként tartják számon. Nyugtatja az agyat, és energikussá teszi a szervezetet. Javítja a látást is.

A számos pozitívum ellenére nem szabad túlzásba esni a szotyi evésénél sem. Mivel egy csésze napraforgó mag átlagosan 800 kalóriát tartalmaz, így a fogyni vágyóknak és túlsúllyal küzdőknek nem ajánlott a szotyola. 

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!