Gerinc- és izületi betegségek, baleseti ortopédiai, traumatológiai, idegsebészeti műtétek rehabilitációja (porckorogsérv műtét utáni állapot, balesetek után kialakult mozgásszervi elváltozások), gyulladásos reumatológiai betegségek nem akut szakaszában kiváló!

Gyógyhellyé nyilvánította az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) a komáromi Brigetio Gyógyfürdő környékét. A minősítéssel újabb pályázati forrásokhoz juthat a város.

A városvezetés még tavaly hozott döntést a Brigetio Gyógyfürdő környékének gyógyhellyé nyilvánításáról. Az önkormányzat kiemelt stratégiai céljai között szerepel ugyanis a helyi egészségturizmus fejlesztése, ezért kezdeményezte a terület felminősítését, melyet hosszú folyamat előzött meg.

A gyógyhellyé minősítés egyebek közt azt is igazolja, hogy a komáromiak kiemelt figyelmet fordítanak a környezetvédelemre, a levegő tisztaságára és a település rendezettségére.

Azért is fontos, hogy megszerezte a terület a gyógyhely minősítést, hiszen ennek köszönhetően hatékonyabban érvényesülhet az egészségturizmus piacán Komárom. A minősítéssel olyan pályázati forrásokhoz juthat a város, amelyből számos környezetépítő és -szépítő fejlesztés valósulhat meg.

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!