Kilencvenegy éves korában elhunyt Galambos Erzsi Kossuth- és Jászai Mari-díjas színésznő, érdemes és kiváló művész, a Halhatatlanok Társulata és a József Attila Színház örökös tagja – tudatta a teátrum csütörtökön az MTI-vel.

A színművésznő méltósággal viselt betegségben hunyt el csütörtökön.

Galambos Erzsi a József Attila Színház előtt csaknem két évtizeden át a Budapesti Operettszínház tagja volt, főleg zenés játékok, operettek szubrett- és primadonnaszerepeiben aratta sikereit, de jelentős prózai szerepekben is színpadra lépett.

A musical műfajának egyik első hazai előadója volt, a Kossuth-díjat a musical műfajának magyarországi meghonosításáért és elismertetéséért, kiváló tánctudással párosuló, élményt adó színészi alakításaiért kapta meg.

Galambos Erzsi korábban így nyilatkozott élete munkájáról:

 „Ha most kezdeném a pályámat, ugyanúgy csinálnám végig: 1954-től 1962-ig vidéket, ami négy főiskolával felért. Főleg a kecskeméti éveimet, mert ott évi 12-13 bemutatót csináltam.  A tehetség, az egy olyan dolog, hogy az van. Kell lenni! De nem véletlen, hogy úgy hívják: színész mesterség. A mesterséget pedig mindenkinek meg kell tanulni. Amikor leszerződtem Kecskemétre, ott például az volt a kikötésem, hogy prózát játsszak, és főleg Shakespeare-t. És mindenki kérdezte, hogy miért? Mert – mondom – a Shakespeare-nél nagyon fontos a pont, vessző, felkiáltó és kérdőjel. És az első darabom Shakespeare volt.'

Emlékezzünk rá a covidos lezárások idején készült beszlgetéssel:

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!