Benkő László nemrég még azt mondta: "Jól vagyok. Sőt, tele vagyok energiával, és úgy érzem, már képes lennék végignyomni egy Omega-bulit.…”

Meghalt Benkő László, az Omega alapítója, a magyar zenei élet meghatározó alakja.  77 éves volt.

'Megrendülve tudatjuk, hogy Benkő Laci, az Omega együttes alapítója, hosszas betegség után elhunyt. A magyar rockzene meghatározó alakját rajongók és tisztelők milliói gyászolják itthon és külföldön egyaránt. Hiábavalók a szavak, fájó a csend, döbbenten idézzük fel életművét, zenéjét, szeretetteljes mosolyát. Benkő Laci örökre velünk marad” – írták a zenekar Facebook-oldalán.

Benkő László hosszú ideje küzdött súlyos betegségével. Szeptemberben úgy tűnt, jobban van. Akkor úgy nyilatkozott: 

„Jól vagyok. Sőt, tele vagyok energiával, és úgy érzem, már képes lennék végignyomni egy Omega-bulit. Délután egyébként együtt voltunk a fiúkkal, Meckyvel, Elefánttal és a többiekkel, és arról beszéltünk, hogy előbb-utóbb koncertezni kellene. Vár minket a közönség, és mi már nagyon ki vagyunk éhezve a rajongóink szeretetére. Alakul a dolog, de a járvány, ez az átkozott vírus bizonytalanná tesz mindent és mindenkit…”

Benkő Lászlónál 2017-ben diagnosztizáltak májrákot, életmentő műtéten esett át, majd újabb betegségei miatt idén nyáron ismét kórházba került, ugyanis a tüdeje bevizesedett, ismét műteni kellett.

A fia azt nyilatkozta, hogy a sok gyógyszer megviselte a szervezetét: „Bevérzett a gyomra, bevizesedett a tüdeje, most pedig a térdét is operálni kellett.”

Augusztus 2-án az Omega menedzsmentje közleményben cáfolta a zenész haláláról terjedő híreket, és utána a zenész úgy tűnt, jobban van, november elején még azt nyilatkozta, szeretne tavasszal újra fellépni a zenekarával.

Nyugodjon békében!

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!