Ettől minden étel pikánsan finom lesz!

A boltban vásárolt fokhagymás ízesítésű sóban van ízfokozó, színező, állagjavítók, és ki tudja még minden. Sokkal jobb és egészségesebb - ráadásul olcsóbb, ha magunk készítjük.

A fokhagymás só hozzávalói:

  • 1/2 csésze sót ( 100 g)
  • 3 gerezd fokhagyma
  • Ízlés szerint bors

Az összetevőket tegyük egy konyhai aprítógépbe, és keverjük kb. 1 percig.

A homogén sőt tegyük kis üvegbe, és jól zárja le. Javasoljuk, hogy tartsa hűtőszekrénybe. Még 6 hónap után is megtartja a fokhagyma illatot!

A fokhagymás sót keverhetjük más szárított fűszernövénnyel. Még ajándéknak is kitűnő! Jó kísérletezést!

fokhagymás só házilag 4 joTIPP: Ha van kedvünk és időnk, a fokhagyma gerezdeket megtisztítva betehetjük a sütőbe, és alacsony hőmérsékleten kiszárítjuk, majd porítjuk. Fél kiló alatt ne kezdjünk bele!


HA TETSZETT A CIKKÜNK, KÉRJÜK LÁJKOLD ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!