Az idő haladtával bizonyos beidegződéseket fel kellene adni.

10 olyan dolog, szokás, előítélet, amit az idősödő embereknek el kellene hagyni:

1. Diétát tartani!

Először is, a fogyást szolgáló étrendek nem hatékonyak. Éppen ellenkezőleg, gyakran extra kilókkal járnak együtt. Másodszor, rontják a hangulatot, illetve az életminőséget. Örülj annak, ha jó az étvégyad! Inkább csak arra figyelj, hogy ne egyél későn este.

2. Későbbre hagyni azt, ami fontos!

A fontos dolgok mindig fontosak maradnak. Ha nyaralást szeretnénk, vagy ha meg akarunk tanulni rajzolni vagy táncolni, tegyük ezt prioritássá. Az idő túl gyorsan telik, és nem használjuk ki kellőképpen. Ne várj, vágj bele!

3. Szégyellni a hibáinkat!

A hibák segítenek fejlődni és erősebbé válni. Vagyis ezek vezettek oda bennünket, ahol most vagyunk. Legyünk őszinték magunkkal.

4. Beragadni a megszokásokba!

Mindenki fél a rutintól, de a legtöbben mégis beleesünk a hálójába. A mi felelősségünk, hogy változatossá tegyük az életünket. Ha nap mint nap ugyanazt az utat járjuk be, akkor nem számíthatunk semmi újra, és izgalmasra. Keresd az új kihívásokat!

5. Aggódni mások véleménye miatt

50 év elteltével másabb prioritásaink vannak, mint az idegen emberek véleményének meghallgatása. Elmondhatjuk, amit akarunk, anélkül, hogy bárkit is megsértenénk, és tegyünk mindent úgy, ahogyan mi szeretnénk.

6. A pénzhiányra fogni a boldogtalanságunkat!

A pénz nem hozhat boldogságot, teljességet és sikert. Fontos ugyan, de a motiváció és az elszántság az, ami elengedhetetlen.

7. Átfesteni ősz hajszálainkat csak azért, mert valaki megjegyzést tett rájuk

Ha meg akarjuk változtatni a megjelenésünket, kísérletezzünk a frizuránkkal, esetleg fessük át. De ezt csak saját lelkesedésünkből és elhatározásunkból tegyük meg, és nem a szégyen miatt.

8. Teljesen a gyermekeknek és unokáknak szentelni magunkat

Hatalmas boldogság, hogy szükség van ránk a családi életben. De ne vállaljuk az összes felelősséget a vállunkra. Tanítsuk meg a kicsiket, hogy váljanak felelősségteljesebbé és függetlenebbé. 

9. Beletörődni a magányba

Szomorú, ha valaki idős korában egyedül marad, elveszíti a párját. De az élet megy tovább! Vedd észre a körülötted élőket, és hidd el, hogy idős korban is ránk találhat egy őszinte barátság vagy egy igaz szerelem.

10. Kizárni a lehetetlent

Ne a kifogásokkal foglalkozz, és ne építs korlátokat magad köré. Élj át új dolgokat, vágj bele új kihívásokba. Meglátod, mekkora magabiztossággal vérteznek fel az évtizedes tapasztalatok.

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!