Minden életkorban elindulhat a hízás, ha nem figyelsz rá!

A nők esetében egy hastípus sem egyforma. Most az 5 leggyakoribb alakú hasról lesz szó, és arról, hogy mit lehet tenni annak érdekében, hogy megszabaduljunk a nemkívánatos zsírpárnáktól.

1. Sörhas

Ez általában a férfiakra jellemző, de nőknél is gyakran előfordulhat. Azoknál a nőknél alakul ki inkább, akik talán a kelleténél több alkoholt fogyasztanak, mert nem szabad megfeledkezni arról, hogy a sör, a borok többsége is kalóriában gazdag italok. Szóval amit ilyen esetben tenni lehet az az, hogy vissza kell fogni az italozást, és többet kell mozogni.

 

2. Kismama-has

Vannak nők, akik a terhesség után könnyen megszabadulnak a kiemelkedő pocakjuktól, mások meg évekig küzdenek, hogy eltüntethessék azt. Egyrészt szülés után be kell tartani az orvos utasításait, másrészt a kardio-edzés remek módszer az ilyen has eltüntetésére.

3. Stressz-has

Ha nem alszol jól, napközben szorongsz, stresszelsz, akkor ettől megnőhet a hasad. Csökkentsd a koffein-bevitelt, koncentrálj arra, hogy éjszakánként 7-8 órát tudj aludni. És természetesen a mozgásról sem szabad megfeledkezned, mert ezáltal kisebb lesz rajtad a nyomás, és a hasad is elindul a laposodás útján.

4. A hormon-has

A nőknél a hormonális egyensúlyzavar hatására megnőhet a has, ezért gyakran orvoshoz kell fordulni, aki segít kideríteni ezen egyensúlyzavar okát és gyógyszerek segítségével ismét egyensúlyba hozza a szervezet hormonháztartását. Plusz mozgással a megnövekedett hastól könnyebben meg lehet szabadulni.

5. A felpuffadt-has

Ez a hastípus rendszerint emésztési zavarok miatt alakul ki. Ilyen problémát jelenthet a székrekedés, ezért törekedni kell arra, hogy az emésztés megfelelően működjön, több vizet kell inni, rostos gyümölcsöket fogyasztani, mert ezek jót tesznek az anyagcsere működésnek, elejét véve a lerakódásoknak, hastájéki elhízás kialakulásának.

 

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!