Lekvárral, dióval vagy mákkal töltve is finom.

Ezen a recepten nem fog az idő! Lekvárral, vagy dióval, mákkal töltött tejfölös kiflik. 

Hozzávalók:

  • 2.5 dl tejföl,
  • 250 gramm puha vaj (zsírral vagy margarinnal helyettesíthető),
  • 500 gramm liszt,
  • lekvár, dió, esetleg mák,
  • egy csipet só,
  • porcukor.

Keverjük össze a hozzávalókat, majd gyúrjuk össze a tésztat. Ha ezzel megvagyunk, négyzet alakba nyújtsuk ki a tésztát, majd hajtsuk össze, akár egy szalvétát, és pihentessük egy órát a hűtőben. A 60 perc letelte után ismételjünk: ismét nyújtsuk, majd hajtsuk a tésztát, és tegyük a hűtőbe egy újabb órára.

Ha ezzel is megvagyunk, nyújtsuk vékonyra a tésztánkat, és vágjuk belőle kis háromszögeket, ezeket pedig töltsük meg dzsemmel vagy dióval, és a megtöltött tésztát csavarjuk fel kifli alakba.

Ezután nagyjából 20 percre tegyük a sütőbe a kifliket. Az elkészült kifliket szórjuk meg porcukorral, és fogyasszuk teával, vagy tejjel.

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!