Ehhez tényleg nem kell semmi más, csak elhatározás.

Az immunrendszer a védőpajzsunk, védelmet nyújt a betegségek ellen, de elősegíti a regenerálódást egy már kialakult betegség esetén is.

Az immunrendszer erősítésére számos megoldás létezik, azonban az egyik leghatékonyabb módszert a Dél-Kaliforniai Egyetem tudományos kutatói fejlesztették ki. A módszer egyáltalán nem bonyolult, csupán két nap böjtöt kell beiktatnunk az életünkbe, melynek eredményeképpen teljes egészében felpezsdül az immunrendszerünk.

 

A böjt után sokkal könnyebben meg tudunk majd küzdeni a különböző vírusokkal, fertőzésekkel, betegségekkel. A kutatók szerint ez a böjt eredményes lehet onkológiai megbetegedések esetén is, de az idős legyengült személyek szervezetét is regenerálja.

A régi öregek még tudták, hogy időnként be kell iktatni egy-két böjtös napot, annak érdekében, hogy a szervezet meg tudjon szabadulni a lerakódott méreganyagoktól.

A táplálkozás-szakértők közül sokan arra voksolnak, hogy a böjt-kúrák igencsak egészségtelenek, viszont az újabb kutatások hatására a szakértők is megváltoztatták a véleményüket. Kiderült ugyanis, hogy az éhezés ideje alatt a szervezet több fehérvérsejtet termel, ezáltal nő az ellenállóképesség.

Ez a felfedezés leginkább azok számára jó hír, akik egy súlyosabb betegségen vagy kemoterápiás kezelésen estek át. A koplalás révén a szervezet úgy viselkedik, mintha megnyomnánk a regenerálódás gombot a szervezetben, az őssejtek elkezdik az új fehérvérsejteket termelni, így az egész immunrendszer újjáépül.

A Dél-Kaliforniai Egyetem professzora, Valter Longo elmondása szerint ez a felfedezés zöld utat nyit az őssejtek számára. A böjt során a szervezet megszabadul a károsodott, elöregedett, vagy már nem megfelelően működő sejtektől. Ha hosszabb ideig nem eszünk, a test glükózt és zsírt raktároz el, majd lebontja a fehérvérsejtek nagy részét. Ennek következtében az őssejtek arra kényszerülnek, hogy új fehérvérsejteket gyártsanak.

A kutatás során a résztvevők egy fél évig 2–4 napos böjtöt kellett tartsanak bizonyos időközönként. Hat hónap után arra is fény derült, hogy csökkent az öregedésért és a tumor növekedéséért felelős PKA enzim mennyisége.

 
 
 
(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!