Elég sajátosan viszonyul az évei számához.

'Nem szoktam ünnepelni a közbenső születésnapokat, csak azt, amelynek jelentősége van. A hetvenötöt nem kell magyarázni, a hetvenhetet azért, mert a két hetes többé nem lesz egymás mellett. A hetvenkilencet azért, mert utoljára kezdődik héttel. Még a nyolcvanadikig elleszünk, de utána nem akarom tovább' – nyilatkozta tavaly Korda.

A legendás táncdalénekes 1939. január 4-én született Budapesten. Szülei elváltak, a nagyszülők és nagynénik nevelték fel. Érettségije után a Színház- és Filmművészeti Főiskolán próbálkozott, de a harmadik rostán nem tudott túljutni. Ezt követően elment a Kábelgyárba dolgozni, illetve katonai szolgálaton volt Békéscsabán. Vécsey Ernő tanítványaként először 1958-ban lépett színpadra, első sikerét a Szeretni kell című dallal aratta.

A hatvanas évek elején már az ország egyik legnépszerűbb énekese volt, számos díjat nyert táncdalfesztiválokon. A nyolcvanas évek eleje óta feleségével, Balázs Klárival – aki korábban zenekarának vokalistája volt – lép fel, lemezeiket is közösen készítik. A páros szerelme és sikere azóta is töretlen. 

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!