Sok ember szenved ízületi problémáktól, amely bár elsősorban az idősebb korosztályt érinti.

Az ízületet érintő betegségek leegyszerűsítve két nagy csoportra oszthatóak. A gyulladásos, valamint a kopásos (vagy más néven degeneratív) ízületi megbetegedések. Nagyon fontos elkülöníteni a két csoportot, hiszen a kezelési terv is egészen más.

A heveny ízületi gyulladás (artritisz) kifejezés különböző eredetű betegségeket takar. Az artritisz oka egyaránt lehet az ízületek baktériumfertőzés, vírusfertőzés vagy anyagcserezavar miatt kialakult gyulladásos megbetegedése. A baktériumfertőzés okozta ízületi betegségeket különféle gennykeltő baktériumok váltják ki. Ezek az ízületi betegségek nagyon súlyos mozgáskorlátozottsággal járnak, de szerencsére ritkán fordulnak elő.
Az alábbi házi krémmel, ami csupán 2 összetevőből áll, bármikor könnyedén, pár percen belül megszabadulhatunk a kellemetlen fájdalomtól!

Hozzávalók:

  • 1 evőkanál cayenne bors
  • ¼ csésze meleg olívaolajjal

Elkészítés: Enyhén melegítsük fel az olívaolajat, majd keverjük el benne a cayenne borsot. Alaposan masszírozzuk bele a fájdalmas területbe, majd várjunk vele 15  percet. Végül langyos vízzel öblítsük le és élvezzük a fájdalommentes életet!

A cayenne bors minden nagyobb üzlet fűszerpolcán megtalálható! 

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!