- 6 darab nagy krumpli,
- 100 gramm apró kockákra vágott bacon,
- 1 fej hagyma,
- 2 dl tejföl,
- 12 szelet sajt vagy olvasztott sajt,
- 1 kötés újhagyma vagy metélőhagyma.
A hámozatlan burgonyákat alaposan megmossuk, egyenként becsomagoljuk alufóliába, és kb 40 perc alatt, előmelegített sütőben puhára sütjük. Ez idő alatt megtisztítjuk a hagymát, apróra vágjuk, és a baconkockákkal együtt megdinszteljük. Ne adjunk hozzá olajat, a bacon ugyanis épp elegendő mennyiségű zsiradékot enged. Ha szükséges, a felesleges zsírt öntsük le, majd töltsük a serpenyő tartalmára a tejfölt, és végül a sajt felét is adjuk hozzá.
A kihűlt burgonyák közepét kaparjuk ki, a pürét pedig kavarjuk bele a tejfölös-hagymás-baconös masszába. Ezzel a töltelékkel tömjük meg a burgonyákat, és a maradék sajtot egyenletesen osszuk szét rajtuk. További 10 percig süssük, majd apróra vágott zöldhagymával, melegen tálaljuk. Jó étvágyat!
(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!