- 400 g tehéntúró,
- 2 pohár cukor (1 pohár a tésztájába, 1 pohár a krémbe),
- 4 db tojás (a sárgájuk a tésztába, a fehérjék a krémbe),
- 2 kiskanál szódabikarbóna,
- 2,5-3 pohár liszt,
- 1 kanál kukorica keményítő,
- 900 ml tej,
- 300 g puha vaj,
- 2 tasak vaníliás cukor,
- 1 kanál citromlé,
- 150-200 g dió.
A túrót törjük össze, majd kavarjuk ki 1 pohár cukorral, adjuk hozzá a tojások sárgáját és a szódabikarbónát, amelyet citromlében felfuttatunk. A kapott keveréket hagyjuk szoba hőmérsékleten 20-30 percet, amíg a duplájára nő. Lassanként adjuk hozzá az átszitált lisztet, majd kavarjuk össze. Egy homogén, nem ragadós tésztát fogunk kapni. Formázzuk 10 – 11 kerek gömböt belőlük.
Mindegyik darabot nyújtsuk ki vékonyra, kerek formájúvá, majd süssük meg őket 180 fokra előmelegített sütőben, a sütés csak néhány perc.
Készítsük el a krémet, a tojás fehérjéket keverjük ki a cukorral és a vaníliás cukorral.
2 kanál lisztet kavarjunk össze a keményítővel és egy kevés tejjel, majd adjuk hozzá a tojásfehérjéhez és kavarjuk össze.
Főzzük fel a tejet, majd lassan öntsük hozzá a tojásfehérjés keveréket. Főzzük a krémet lassú tűzön, ameddig sűrű nem lesz, majd hagyjuk kihűlni. A puha vajat kavarjuk ki habosra mixerrel, majd kanalanként adjuk hozzá a főtt, kihűlt krémet.
Vegyünk elő egy tálcát, majd rakjuk össze a tortát, mindegyik lapot kenjük meg krémmel, a torta tetejét és az oldalát is vonjuk be vele. Díszítsük a tortát darált keksszel és dióval. Jó étvágyat!
(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!