Van egy trükkje, hogy ilyen szép réteges legyen.

Hozzávalók a tésztához:

  •     1 tojás
  •     100 g vaj
  •     50 g cukor
  •     200 g liszt
  •     1 teáskanál sütőpor

A töltelékhez:

  •     2 tojás
  •     500 g tehéntúró
  •     100 ml tejföl
  •     2 evőkanál étkezési keményítő
  •     150 g cukor
  •     130 g darált mák
  •     vaníliaaroma

A tojást keverjük össze 50 g cukorral, adjuk hozzá a kihűtött, olvasztott vajat. A lisztet keverjük össze a sütőporral és szitáljuk a tojásos keverékhez, a masszát gyúrjuk össze. Egy 22 cm átmérőjű tortaformát béleljünk ki sütőpapírral és simítsuk bele a tésztát úgy, hogy pereme is legyen, majd tegyük hűtőbe 30 percre.

Közben elkészítjük a tölteléket: a mákot egy tálba tesszük és forró vizet öntünk rá, annyit amennyi ellepi. 20 percig hagyjuk állni, majd leszűrjük. A túrót, a tejfölt, a tojásokat, a keményítőt, a cukrot és a vaníliaaromát egy tálba tesszük és robotgéppel összedolgozzuk. A masszát egy nagyobb és egy kisebb részre osztjuk. A kisebb adaghoz keverjük a mákot. A tésztát kivesszük a hűtőből, a közepére egy nagy kanál túrókrémet teszünk, majd erre egy kanál mákkrémet. A krémek elég folyékonyak, ezért gyönyörűen el fognak terülni, ettől lesz mintás a torta. Addig kanalazzuk a krémeket, amíg el nem fogynak. Majd egy fogpiszkálóval a torta közepétől kiindulva csíkokat húzunk, egészen a széléig. 180 fokos sütőben nagyjából 50 perc alatt megsütjük, amikor kihűlt lekapcsoljuk a sütőforma oldalát és szeleteljük.

A videóban egy hasonló torta elkészítési módját láthatjátok, 1:30 másodperchez tekerve láthatod, hogyan kell a krémeket rétegezni. Ez csak egy kis segítség, mivel mi több túrókrémet használunk és kevesebb mákosat, ezért sokkal szebb mintázatú lesz a tortánk. Forrás

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!