Kutatások igazolják, hogy a feldolgozott vagy megfőzött paradicsom még a nyersnél is előnyösebb hatásokkal bír.

A hőkezelés növeli a paradicsomban található likopén betegségeket legyőző hatását. A paradicsom fogyasztásával csökkenthető a rák, a csontritkulás és a szívbetegségek kockázata.

Amerikai kutatók felfedezték, hogy a feldolgozott vagy megfőzött paradicsom még a nyersnél is előnyösebb hatásokkal bír.

A lédús növény a legfőbb forrása az erőteljesen antioxidáns hatású likopénnak, de más gyümölcsökkel és zöldségekkel ellentétben sokkal hatásosabb főtt formában. Ez a tápanyag segíthet megelőzni a gyulladásos folyamatokat és a vérrögök képződését.

Már közismert a paradicsom és bizonyos betegségek ritkább előfordulása közti kapcsolat,.

A kutatás szerint a paradicsomfogyasztás a rák, a szívbetegségek és más egészségügyi problémák kockázatát is csökkentik. A bizonyítékok azt is sugallják, hogy a paradicsom fogyasztását javasolni kell az előnyei miatt, és mert egyszerű, hatékony stratégia lehet a zöldségfogyasztás általános növelésére.”

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!