Rétvári Bence szerint kiszámíthatóbb és érezhetően jobb a nyugdíjasok helyzete napjainkban, mint 6 évvel ezelőtt.

A parlamenti államtitkár azt mondta, hogy a nyugdíjak most 21 százalékkal magasabbak, mint hat éve. Szerinte a forint értékállóságának és az alacsony inflációnak is a nyugdíjasok voltak a legnagyobb nyertesei.
Ha a 21%-ból leveszik a pénzromlást és csak a vásárlóérték emelkedését nézik, akkor a nyugdíjaknál 8,6 százalékos volt a bővülés. és több mint egyhavi nyugdíj összegével ér most többet a juttatás, mint 6 éve.

Szerinte a nyugdíjak értéknövekedésére a Fidesz kormány a garancia, mert a szocialisták idején elvett 13. havi nyugdíjat, a mostani vezetés többszörösen kompenzálta 6 éves kormányzása alatt.
A jövő évi költségvetés rendelkezései következtében az alapvető élelmiszerek áfájának csökkentése is pozitívan érinti a nyugdíjasokat, ami több tízezer forint megtakarítást jelenthet. A rezsicsökkentés is kiadás csökkenést hozott, amivel egy társasházban földgázzal fűtő nyugdíjas házaspár évente 88 ezer forintot, távfűtés esetén 83 ezer forintot, míg családi ház esetében 116 ezer forintot tudott megspórolni.

nyugdijas11

A kormány fontos intézkedései közé sorolta, hogy megteremtették a nyugdíjrendszer stabilitását, és olyan kétpilléres rendszert alakítottak ki, ami biztosítja most és a jövőben is nyugdíjak kifizetését. Kitért a nők 40 éves munkaviszony utáni nyugdíjba vonulására, és a gyermeknevelés beszámítására is a nyugdíjba, amivel eddig kb. 150 ezren éltek.

Összehasonlításul pedig elmondta, hogy a nyugdíjasok relatív jövedelmi szegénysége az elmúlt 6 évben harmadával csökkent, ami az unióban 14 százalék, az nálunk  csak 4,5 %. A szegénységnek nyugdíjasok aránya is negyedével csökkent, és a szegénységi kockázatnak kitettek száma is 1 százalékkal alacsonyabb, mint az unióban.

►► KÉRJÜK LÁJKOLD ÉS OSZD MEG AZ INFORMÁCIÓT MÁSOKKAL IS! ❤

 

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!