Íme az isteni finom, házilag elkészíthető tortilla chips utánozhatatlan változata!
Hozzávalók:
- 1 bögre liszt
- 1 bögre kukorica liszt
- 3/4 bögre víz
- 1 kávéskanál kurkuma és só
- 2 evőkanál olaj
Ezekből tésztát gyúrunk és 20 percig hagyjuk pihenni. Utána nagyon vékonyra kinyújtjuk és derelye vágóval felvagdaljuk, aztán forró olajban kisütjük. Vigyázni kell, mert nagyon gyorsan sül!
Apró kis trükkök
- Ha már nem serceg az olajban, vagyis nem halljuk és látjuk a sülést, akkor kell kiszedni. Az elsők nekem is megégtek.
- Mivel tésztanyújtóval csináltam, nagyon vékonyra lett nyújtva és egészen a hetes fokozatig mentem rajta, ezért olyan mint a hártya és pillanatok alatt megsült. De így finom a chips, mert akkor jó ha hártyavékony!
- Papírtörlőre szedtem ki, hogy az olaj odacsepegjen.
- Amikor már nincs rajta olaj, akkor szórtam meg fokhagymasóval.