Hozzávalók:
- kb. 2,5 dl tej
- 2,5 dkg élesztő
- 50 dkg liszt
- 5 dkg porcukor
- 2 tojássárgája
- 7,5 dkg margarin
- pici só
- 1 db citrom reszelt héja
A bukták lekenéséhez:
- 7,5 dkg olvasztott margarin
A töltelékhez:
- 1 cs. csokis ízű pudingpor
- 2 dl tej
- 20 dkg szilvalekvár (4-5 ek )
A tejjel a pudingport felfőzzük, kihűtjük és a szilvalekvárral csomómentesre kikeverjük.
Diós töltelékhez:
- 20 dkg darált dió
- ízlés szerint kristálycukor
- citromlé
- 1 dl tej
A hozzávalókat összekeverjük, nem kell felfőzni..
A tészta készítése:
Kevés langyos tejben az élesztőt felfuttatjuk. A lisztet átszitáljuk, azután az élesztővel, a tojássárgákkal, a porcukorral, az olvasztott margarinnal ,a sóval és citromhéjjal ízesítve a tésztát megdagasztjuk. Duplájára kelesztjük. Finoman átgyúrjuk lisztezett deszkán, és kisujjnyi vastagra kisodorjuk. 8×8 cm-es négyzetekre vágjuk, és a közepébe a csokis- lekvárt teszünk egy teáskanállal. Feltekerjük, a két végét ujjunkkal benyomkodjuk. Margarinnal kent tepsibe sorakoztatjuk. Kb. 1-2 centire rakjuk őket egymástól, hogy szépen összekeljenek. A tetejét olvasztott margarinnal lekenjük. Még egyszer megkelesztjük, majd előmelegített sütőben 180 fokon megsütjük. Porcukorral megszórva tálaljuk.