Amikor látták, hogy az áldozat meghalt, elmenekültek...

Fejbe lőttek a rendőrök egy falopáson tetten ért Maros megyei fiút Beresztelkén. A falopást a 112-es segélyhívó számon jelentették, a fegyverhasználatra pedig azt követően került sor, hogy a tetten ért fiatalember nem engedelmeskedett a rendőröknek. Levente a helyszínen életét vesztette.

Egy marosvásárhelyi hírportál megkereste az eset egyik szemtanúját, aki a következőket mondta el:
A rendőrök által lelőtt 25 éves Leventével és egy 13 éves gyermekkel együtt gyűjtöttek száraz ágakat az erdőben, hogy ezekkel fűtsék télen a házaikat. A tanú szerint a rendőrök nem figyelmeztettek, hanem azonnal a társa fejére céloztak, amikor pedig látták, hogy meghalt, elmenekültek az erdőből. Hozzátette azt is, hogy a főbe lőtt társát a jelen lévő gyermekkel együtt tették fel a szekérre, és úgy vitték ki az erdőből. Szerinte a társát egyszerűen kivégezték.

A Maros megyei törvényszéki ügyészség közleménye szerint a rendőrök 'egy csoport roma etnikumú személyt' értek tetten falopáson. 'Előállításuk és azonosításuk érdekében a rendőrök kénytelenek voltak használni a szolgálati fegyverüket' - olvasható a szűkszavú közleményben.

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!