Ez a szilva befőtt a saját levében van elrakva.
Hozzávalók
- 5 kg szilva
- 1,5 kg cukor
- 1 kk. szalicil
- fahéj
- 1 e.k. rum vagy konyak, de anélkül is jó.
A szilvát megmossuk, de csak annyira, hogy a por letisztuljon és az ezüstös bevonat rajta maradjon. Kimagozzuk és egy nagyobb edényben a fűszerekkel és a cukorral, szalicillal összevegyítjük.
Egy napot áll, azalatt levet enged, időnként felkeverjük, hogy a cukor feloldódjon a képződött lében. Néha megkóstoljuk, de mindig tiszta kanalat használjunk hozzá!
Fél literes üvegekbe rakva. Felöntjük a levével.
A tetejére egy kanál rumot, ha van. Légmentesen lezárjuk.
Nagyon finom, friss, ropogós, fahéjas, vitamindús szilvánk lesz!