Sütés nélkül készül! A massza a hűtőben több napig is eltartható, így annyit készítesz belőle egyszerre, amennyi szükséges.

Hozzávalók
  • 25 dkg darált keksz,
  • 2 csepp rumaroma,
  • 10 dkg vaj,
  • 4 ek holland kakaópor,
  • kevés tej vagy narancslé
  • 10 dkg porcukor,
  • 1 csomag vaníliás cukor,
  • 1 csomag kakaós gabonapehely.

A kekszet elkeverjük a kakaóporral és cukorral. A vajat kicsit megolvasztjuk, és a pár csepp rumaromával összegyúrjuk. A tejből közben óvatosan annyit adagolunk hozzá, hogy gyúrható masszát kapjunk. (Egy közepesen kemény, könnyen formázható tésztát kell kapnunk. Tulajdonképpen ilyen a hagyományos kókuszgolyó alaptésztája is.)

Ha a tészta összeállt, kisebb gombócokat formázunk belőle, és a tetejüket kissé kúp alakúra formázzuk. Ha ezzel is megvagyunk, akkor a gabonapelyheket beletűzdeljük, úgy, hogy toboz formákat kapjunk belőle.

Ezután néhány óráig hideg helyen pihentetjük az elkészült tobozokat, majd porcukorral megszórva tálaljuk, hogy a havas hatást elérjük.

Tej helyett narancslével is készíthető. Szabó Hanga receptje

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!