- 25 dkg darált keksz,
- 2 csepp rumaroma,
- 10 dkg vaj,
- 4 ek holland kakaópor,
- kevés tej vagy narancslé
- 10 dkg porcukor,
- 1 csomag vaníliás cukor,
- 1 csomag kakaós gabonapehely.
A kekszet elkeverjük a kakaóporral és cukorral. A vajat kicsit megolvasztjuk, és a pár csepp rumaromával összegyúrjuk. A tejből közben óvatosan annyit adagolunk hozzá, hogy gyúrható masszát kapjunk. (Egy közepesen kemény, könnyen formázható tésztát kell kapnunk. Tulajdonképpen ilyen a hagyományos kókuszgolyó alaptésztája is.)
Ha a tészta összeállt, kisebb gombócokat formázunk belőle, és a tetejüket kissé kúp alakúra formázzuk. Ha ezzel is megvagyunk, akkor a gabonapelyheket beletűzdeljük, úgy, hogy toboz formákat kapjunk belőle.
Ezután néhány óráig hideg helyen pihentetjük az elkészült tobozokat, majd porcukorral megszórva tálaljuk, hogy a havas hatást elérjük.
Tej helyett narancslével is készíthető. Szabó Hanga receptje
(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!