Két lehetőség is van a kisebb epekövek feloldására.

Fekete retek mézzel epekőre

Hasznos a fekete retek frissen kinyert levének fogyasztása, amihez ajánlatos mézet keverni (megakadályozza a puffadást). Nincs semmilyen mellékhatása, nem irritálja a gyomrot, mert 100%-ban természetes összetevőket tartalmaz.

Vágjuk le a retek tetejét, majd egy kiskanállal kaparjuk ki a retek belsejét. Az üregbe kanalazzunk 2-3 kanál mézet. Nem kell túl sok mézet rakni, mert a retek levet fog engedni, és még az is el kell férjen az üregben. Reggelre a retek levet ereszt, amit kikanalunk. Készíthetjük úgy is, hogy csepegjen ki a kinyert folyadék. A mézzel együtt a pohár aljára csurog a fekete retek leve.

Fekete retek cseppek

A fekete retek cseppek  készen kaphatóak.

Esténként 12 csepp ajánlott 1 dl tiszta vízben oldva, kúraszerűen. Egy kúra 3 hét, majd 1 hét szünet után további 3 hét szedése javasolt.

Ugyanez javasolható az epe- és vesekövek kialakulásának megakadályozására, illetve az epe-utak és a vesék tisztán tartására.

Miért éppen a retek?

A fekete retek azon túl, hogy nyugtatja a köhögést, gazdag tápanyagokban, mint például a B-és C-vitamin, magnézium és kalcium. Ezen tápanyagok kombinációja révén hatékonyan serkenti a májat és az epehólyagot. További pozitív hatása, hogy szabályozza a vérnyomást, megakadályozza a székrekedést, szabályozza a hormonszintet és a pajzsmirigy működését. Minden keresztesvirágú jó hatással van a pajzsmirigy működésére, de ezek közül is az egyik legjobb a fekete retek.

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!