Rendőrségi figyelem felhívás a lakosságnak!

Ezzel az új trükkel lopják meg a magyar vásárlókat a boltokban!

A rendőrség oldalán egymás után jelennek meg olyan felhívások, melyekben áruházi tolvajokat keresnek. A tolvajok által bevetett új módszer a vásárlók figyelmetlenségét használja ki!Sajnos nincsenek biztonságban az értékeink a bekamerázott, biztonsági őrökkel védett áruházakban sem, mert nagyon sok esetben a tolvajok az őrizetlenül hagyott bevásárlókocsiból lopják ki a táskánkat!

Ezek a tolvajok sok esetben párban dolgoznak, és általában fiatal nő. Azért alkalmazzák ezt a módszert, mert vásárlás, válogatás közben kevésbé gyanakszunk egy fiatalabb nőre, mint egy zordabb külsejű egyénre.

Még mindig él az emberekben az a sztereotípia, akár csak tudat alatt is, hogy a tolvajok, a bűnözők veszélyesen néznek ki, sapkát hordanak, kesztyűben vannak és általában férfiak. Emiatt sokan nem is gondolják, hogy a mellettük álló fiatal, bizalomgerjesztő hölgy esetleg tolvaj lenne: bátran ott hagyják mellette őrizetlenül a kosarukat. Sőt: egyre gyakoribb, hogy kisgyermekes anyák lopják el az emberek értékeit, kihasználva az általános emberi pszichológiát, azaz, hogy egy kismamáról nem feltételeznénk, hogy lopna.

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!