Napokig érezteti a hatását.

Lengyelországtól egészen Koszovóig ér az országot kettévágó zivatarrendszer, ami lassan vonul kelet felé.

Méretes zivatarlánc állt össze Közép-Európa felett a hullámzó hidegfront mentén. A zivatarrendszer Lengyelországtól egészen Koszovóig - írja az idokep.hu.

A zivatarláncot délről, észak felé vonuló zivatarok alkotják, miközben a rendszer maga lassan vonul kelet felé. Emiatt egy adott területen több cella is ledobhatja csapadékát, nagy eséllyel alakulhat ki felhőszakadás.

Szombaton gyakran erősen felhős lesz az idő és sokfelé kell számítani záporokra, zivatarokra, valamint hevesebb viharok is kialakulhatnak, melyeket felhőszakadás, jégeső és viharos széllökések kísérhetnek. Többfelé élénk, helyenként erős lehet az északi-északnyugati szél. A legmagasabb hőmérséklet 25 és 36 fok között alakul. Északkeleten lesz a legmelegebb.

Vasárnap sok felhő lesz az égen, és sokfelé kell számítani ismétlődő esőre, záporokra, zivatarokra, melyeket felhőszakadás, viharos széllökések, valamint jégeső is kísérhet. Több helyen kiadós mennyiségű csapadék hullhat le, villámárvizek is nagy eséllyel alakulhatnak ki. Az északi, északnyugati szél az ország nagy részén élénk, erős, a Dunántúlon néhol viharos lehet. Napközben 20-31 fokra van kilátás, északkeleten lehet a legmelegebb.

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!