Hozzávalók
- a tésztához:
- 50 dkg liszt
- 2 tojás sárgája
- 1 ek tejföl
- 1 ek 10% ecet, vagy bor
- 1,5 dl langyos sós víz
- a hájhoz:
- 40 dkg darált háj
- 25 dkg liszt
- 1 ek rum
A hájat a liszttel, és a rummal jól összedolgozzuk. A tésztához valókat összegyúrjuk, kicsit pihentetjük. Kinyújtjuk vékonyra és a háj 1/3 részét rákenjük.
Összehajtogatjuk és 20 percet hűvös helyen pihentetjük. Aztán újból kinyújtjuk és a megmaradt hájnak a felét rákenjük és ugyanúgy járunk el, mint előzőleg. Majd ismét nyújtás ,maradék háj kenés, összehajtás, pihenés. Aztán kinyújtjuk kb. 3-4 mm és tetszőlegesen töltjük.
Diótöltelékkel és baracklekvárral töltöttem. 200 fokra előmelegített sütőben.A megsült süteményeket vaníliás porcukorral megszórtam. Lassan 5 éve készült már, régi fotó. Mivel kérték a receptet, így megosztom. Vass Lászlóné Edit receptje Forrás