Hozzávalók:
- 2 kg cukkini
- 3 dl ananász vagy bodzaszörp (lehet diabetikus is)
- 1 dl citromlé
- 1 liter víz,
- 30 dkg cukor vagy ennek megfelelő, főzésálló édesítőszer
- 1 rúd vanília vagy pár csepp vaníliaaroma
- fél kávéskanál fahéj
- nátirum-benzoát a tartósításhoz.
Elkészítés:
A cukkiniket meghámozzuk, és 1-2 centiméteres kockákra vágjuk. Egy tálba rakjuk és meglocsoljuk a citromlével. hagyjuk egy órán át állni, közben óvatosan forgassuk át párszor, hogy mindenhol átjárja a citromlé.
Tegyük át egy fazékba, adjuk hozzá a vizet, a cukrot vagy édesítőt és a szörpöt, majd forraljuk fel, adjuk hozzá a vaníliát és a fahéjat és hagyjuk 3 percig rotyogni.
Forrón üvegekbe öntjük és a tetejére leheletnyi nátrium-benzoátot teszünk.
Hűtve a legfinomabb.
Tippek:
Ananász szörp helyett narancs vagy bármilyen egzotikus gyümölcsszörppel is elkészíthetjük. Cukkini helyett főzőtököt is használhatunk.
(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!