A legfinomabb mascarpone a saját konyhádban készül Nagyon finom és fillérekbe kerül a boltihoz képest. Rengeteg süteményhez és tortához felhasználhatod.
Hozzávalók:
1,5 kg tejföl (20% zsírtartalmú)
Csak a 20%-os, igazi tejfölből érdemes csinálni.
Egy edénybe tegyünk tésztaszűrőt. Egy gézdarabot hajtogassunk össze, hogy legalább három rétegű legyen és tegyük a szűrőbe. Tegyük rá a hideg tejfölt (hűtőszekrényben tárolt) és kössük meg minél szorosabban a gézdarabot. Tegyünk egy 2 – 4 kg súlyú nehezéket rá és tartsuk hűtőszekrényben 72 órán át, míg a savó a lábasba csorog és így megkapjuk a finom mascarpone sajtot.
Tartsuk a mascarponét hűtőszekrényben de ne túl hosszú ideig, mert minden házi készítésű tejterméket rövidebb ideig lehet tárolni, mint a boltit. Forrás
(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!