Egy bevált, elronthatatlan recept.

Készíthetnéd kevesebb tejjel is, de úgyis elfogy, mert nagyon finom!

Hozzávalók

  •     2 liter tej,
  •     csipet só,
  •     16 db tojássárgája,
  •     6-8 kanál cukor,
  •     2 tasak vaníliás cukor.

A tojáshabhoz:

  •     16 db tojásfehérje,
  •     a tojások fehérjéhez 8 evőkanál cukor,
  •     2 tasak vaníliás cukor,
  •     csipet só.

2 liter tejet, egy csipet sóval odateszek forralni, közben 16 db. tojást kettéválasztok, a tojás sárgájába teszek 6 kanál kristálycukrot,( ha nagyon édesen szeretitek, akkor 8 kanál cukor) 2 vanília cukrot és habosra verem (kb. 10-15 perc). A tojások fehérjét 8 evőkanál kristálycukorral, 2 vanília cukorral és egy csipet sóval jó keményre felverem.

A felforrt tejbe szaggatom a tojásfehérjét ( kb. 1 perc) , ahogyan forr a tej, úgy megfordul a hab, amit evőkanállal egy kicsit besegítek. Egy nagyobb tálba kiszedem, és mindaddig folytatom, míg az összeset ki nem főzöm.

Ha készen van, akkor a felvert tojássárgájához fokozatosan hozzákeverem a felforrt tejet. Az összekavart tojássárgás tejet visszaöntöm az edénybe és lassú tűzön (tartalékon), állandóan kevergetve kb. 3-4 percig főzök. Ha már sűrűsödik, leveszem a gázról, (mert különben összetúrósodik) kiöntöm egy tálba.

Az edénybe, amibe készítettem a madártejet, óvatosan belerakom a habot is szedőkanállal rálocsolom az összes tojássárgás tejet. Remélem érthetően leírtam, de ha valami nem világos szívesen segítek. 
Ujhelyiné Kocsis Ida receptje.

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!