Nem elírás: 3 hetet mondanak a meteorológusok!

Továbbra is változékony időjárásunk egyetlen stabil pontja a havazás lesz a következő hetekben. Sokszor és sok esik majd, az éjjeli kemény mínuszok után nappal olvad.
Kedden még csak délen és keleten, szerdán viszont már országszerte havazni fog.

Változékony időjárás mellett, kisebb megszakításokkal, de most úgy fest, egészen február közepéig szinte mindennapos vendég lesz a hóesés és a havas táj. Ez persze nem jelenti azt, hogy hetek múlva több méternyi fehér tömeg temeti maga alá Magyarországot, ezt a hőmérsékleti értékek nem teszik lehetővé. 

Egy mediterrán ciklon nyomában a déli és a keleti megyékben már kedden jelentős mennyiségű hó hullhat, az érvényben lévő elsőfokú figyelmeztetés szerint 12 óra alatt öt centimétert meghaladó hóra számíthatunk.

Szerdán az országos havazásból körülbelül 10 centi friss hóra számíthatunk. Csütörtökön átmenetileg jelentősen enyhül az idő, a középső területeken akár  5-6 fok is lehet napközben, a hó tehát erősen olvadni fog. Ekkor eső, havas eső valószínű, majd péntektől ismét hűvösebb idő és újabb havazás várható – mondja a 24.hu-nak a szakember.

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!