Jócskán van változás tavalyhoz képest.

A rezsiutalványok már régen megérkeztek, de sok nyugdíjas szeretné, ha a karácsonyi Erzsébet-utalványokat is megkaphatná.

Már biztos, hogy egyes nyugdíjasok idén karácsonyra is kapnak utalványt, ha nem is a kormánytól, hanem az önkormányzatoktól.

Ezekben a napokban kezdik meg például Makón a 70 év feletti időseknek járó karácsonyi utalvány kézbesítését az egyéni körzetekben megválasztott önkormányzati képviselők – írta a delmagyar.hu. A borítékban polgármesteri és képviselői üdvözlet, illetve egy tájékoztató is lesz.

Ami fix, hogy a karácsonyi támogatás nem központi, nem kötelező minden településen, az önkormányzatok saját rendeletben döntik el, hogy a költségvetésükből mennyit tudnak erre a célra fordítani és milyen feltételekkel igényelhető.
Dunaújvárosban például a karácsonyi ünnepek alakalmából 5 ezer forint támogatásban kell részesíteni a nyugdíjasokat. Siklóson adventi támogatás lesz. Családonként legfeljebb 20 ezer forintot kaphatnak azok, akiknek az egy főre jutó havi nettó jövedelmük nem haladja meg a 114 ezer forintot.

A XV. kerületben november 30-ig volt kérelmezhető a Palota karácsonyi támogatás, amelyet a polgármester minden év decemberében állapít meg az öregségi nyugdíjban, rokkantsági és rehabilitációs ellátásban, illetve és rokkantsági járadékban részesülő személynek, akinek a havi ellátása kevesebb mint 128 ezer forint, és nincs más jövedelmük. A támogatás maximum 10 ezer forint lehet. Újbudán pedig november 10-ig lehetett pályázni a nagycsaládosok és rászoruló személyek karácsonyi támogatására, legfeljebb 5 ezer forintra.

Zámolyon a gyerekek után kaphat a szülő támogatást (18 év alatt, illetve 18 év felett, ha nappalin tanulnak), gyerekenként 8 ezer forintot.

Mivel sok településen új a polgármester és a képviselő-testület, elképzelhető, hogy helyenként változhatnak a karácsonyi támogatás szabályai.

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!