Kalandos életet hagyott itt a népszerű zeneszerző, énekes.

Elhunyt Dobos Attila zeneszerző, énekes. A 60-as években ismertté vált művész 80 évesen hunyt el budapesti otthonában.

Dobos Attila 1941-ben született. Már az első, 1966-os Táncdalfesztiválon díjazták egyik dalát, az Annyi ember él a Földönt, amely Koós János előadásában aratott sikert. Ettől kezdve minden évben előadóként, zeneszerzőként a verseny egyik sztárja volt.

Írt slágert Hoffer Györgynek (Se veled, se nélküled), Aradszky Lászlónak (Isten véled édes Piroskám; Annál az első ügyetlen csóknál), Zalatnay Saroltának (Szervusztok régi barátok), Mary Zsuzsinak (Mama; Cseresznyeárus lány dala; Csúnya fiú; Piros pezsgő; Trombitás; Te vagy az oda-ideálom), Harangozó Terinek (Mama úgy szeretlek én; Minden ember boldog akar lenni; Minden nap, mikor eljön az este), de Korda Györgynek és Koncz Zsuzsának is.

Saját előadásában vált ismertté a Kövek a vízparton, a Rózsák illatozzatok, a Krisztina, A boldogságtól ordítani tudnék vagy az Albérlet az emeleten. Gyakran lépett színpadra feleségével, Mary Zsuzsival, akivel 1965-ben házasodtak össze és öt évig voltak együtt.

Amikor disszidált Magyarországról, a dalai lekerültek a lejátszási listákról, a lemezét pedig betiltották, és a boltokból megsemmisítés céljából visszavonták.

Később visszatért Magyarországra, azóta karrierje töretlen volt.

Négyszer házasodott. Negyedik feleségétől három gyermeke született.

Nyugodjon békében!

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!