Mondjuk, mit kell tenned, hogy ez a pozsgás növény meghozza a szerencsédet.

A pozsgafa, amelyet sok helyen pénzhozó fának is neveznek, a kínai Feng Shui filozófia és berendezési irányzat fontos “kelléke”, amely segít bevonzani a bőséget, a szerencsét, a pénzt az emberek életébe.

A pozsgafa már csak kinézetre is egy kedves, pozitív energiát árasztó szobanövény, amely némi gondozásért cserébe a lakás dísze is lehet. Szinte bármelyik virágüzletben, bevásárlóközpont dísznövény részlegén beszerezhető ez a tüneményes leveles.

A virágja csillag alakú, fehéres-rózsaszínes, leginkább tavasszal és ősszel virágzik.

Mivel a pozsgás növények családjába tartozik, ezért rengeteg fényre van szüksége, így olyan helyre kell tenned, ahol megfelelő fény éri és a helyiség szellőzése is optimális. Télen, a fényhatás maximalizálása érdekében a legjobb, ha közvetlenül az ablak mellett kap helyet a növény.

Nyáron viszont arra kell figyelned, hogy az erős napsugarak hosszú órákig ne érjék a leveleket, mert összeégnek és a virágzásra is rossz hatással van a direkt erős napfény. A legjobban a 22-26 Celsius fokos hőmérsékletet kedveli.
Ritkán kell öntözni, ha egyszer megöntözted, akkor legközelebb csak akkor kell, ha a virágföld teljesen kiszáradt. Nyáron hetente kell locsolni, télen elég három hetente. Ha túl sok vizet kap, a levelek pöttyössé válnak és a növény kirothadhat. Ha túl nagyra megnőtt, a pozsgafát át kell ültetni nagyobb cserépbe.

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!