Az állatvédők kezdeményezéséből már rendelet született.

Sokan vallják azt a nézetet, hogy a kutyáknak kint a helye, nem bent. Viszont az állatvédők szerint a nagy hidegben a gazdinak kötelessége meleg helyet biztosítani az ebnek a lakásban.

Az állatvédők kezdeményezésből immár rendelet lett Pennsylvaniában.

Manapság már egyre több ember tekint úgy a kutyájára, mint igazi családtagra, akinek megjár, hogy jó körülmények között éljen. Ennek eredményeképpen sokan kutyaházakat vásároltak vagy csináltak kedvencüknek, hogy elbújhasson a zord időjárás elől. Volt, aki beengedte a meleg és fűtött garázsba, hogy ne fagyjon meg télen. Persze nappal ugyanúgy kint kellett lenni a kutyának  az udvaron.

Azonban eddig a pontig csak a gazdik jószívűségén múlt, hogy az állatok bent lehettek a házban, azonban most a kormány egy rendeletet adott ki arra vonatkozóan, hogy a kutyákat a téli hidegben nem szabad kint tartani. Az amerikaiak így (is) próbálják védeni az állatokat. Abban az esetben ha a hőmérséklet 0 fok alá esik, be kell terelni az ebet egy meleg helyiségbe. A gazdik csupán húsz percre engedhetik ki a négylábút, míg el nem végzi a dolgát. Ha valaki ezt megpróbálja megszegni, nagyon komoly pénzbírságra számíthat. Sőt, akár börtönbe is zárhatják a tulajdonost.

Kérdés, hogy mikor gyűrűzik be hozzánk az állatvédők ilyen irányú igénye. Mert hogy begyűrűzik, az biztos. 

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!