A fél országra figyelmeztetés van érvényben.

Hétfőn hőségre készüljünk! A  napi középhőmérséklet főként délen és keleten, illetve a nagyvárosokban elérheti a 25 fokot.

Kedden folytatódik a kánikula sok napsütéssel, de napközben az időnként megnövekvő gomolyokból elvétve északkeleten és nyugaton kialakulhat frissítő zápor, esetleg zivatar. A délkeleti szél többfelé élénk, néhol erős lehet. 31-35 fokig melegszik a levegő.

Szerdán is kitart a kánikula, délutánra 31 és 35 fok közé melegszik a levegő. A napos időszakokat időnként gomolyfelhők zavarhatják meg, de átmenetileg egy-egy zápor, esetleg zivatar csak néhol fordulhat elő. A déli-délkeleti szelet elsősorban a Dunántúlon kísérhetik élénk, helyenként erős lökések.

Csütörtökön és pénteken is folytatódik a kánikula, sokfelé mérhetünk majd 33-35 fok körüli csúcsértékeket a délutáni órákban. A napsütést csak időnként zavarhatják gomolyfelhők, melyekből csak néhol alakulhat ki kis eséllyel egy-egy frissítő zápor, esetleg zivatar. Csütörtökön még többfelé szeles lehet az idő.

Hétfőn a napi középhőmérséklet főként délen és keleten, illetve a nagyvárosokban elérheti a 25 fokot - Országos Meteorológiai Szolgálat

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!