Péntekig még kitart a nyárias meleg - írja az időkép.hu.

Szerdán még többnyire napos idő várható. A gomolyfelhők mellett azonban nyugat felől sok fátyolfelhő érkezhet. Északon és keleten átmeneti zápor kialakulhat. Az ország nyugati felén időnként élénk lehet a délies szél. A legmagasabb hőmérséklet 25 és 32 fok között alakul.

Csütörtökön egy hidegfront közelíti meg hazánkat. Délután még nyárias meleg lesz, de estétől egyre több helyen alakulhatnak ki záporok, a Dunántúlon zivatarok. Élénk, zivatarok környezetében erős, viharos lehet a szél. A maximumok 26-31 fok között alakulnak.

Pénteken átvonul hazánkon a hidegfront, ami már többfelé hozhat jelentősebb esőt és zivatarokat. A szél feltámad, délen és zivatarok környezetében viharossá fokozódhat. 20 és 30 fok közötti csúcsértékeket mérhetünk, északon lesz hűvösebb az idő.

Szombaton északkeleten még lehet kevés zápor, de a legtöbb helyen újra napos idő ígérkezik. Élénk, néhol erős északnyugati szél várható, délután 21-26 fokos maximumokkal. Vasárnap a felhőátvonulások mellett legfeljebb egy-egy zápor alakulhat ki északon, északkeleten. Délután 19-26 fokra számíthatunk, északkeleten lesz hűvösebb.

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!