Takács Mária, akit az ország Marikaként becézett, a televíziózás hőskorának csodált példaképe volt, akit szinte családtagként szerettek az emberek.

1957-től, a Magyar Televízió bemondónője. A magyar televíziós adások sugárzásának kezdetétől – egészen haláláig dolgozott. Az első bemondónők között volt. Takács Mária, akit az ország Marikaként becézett, a televíziózás hőskorának csodált példaképe volt, akit szinte családtagként szerettek az emberek.

A retró korszak egyik legszebb, ugyanakkor legkiválóbb tévébemondónője volt Takács Marika. Generációk nőttek fel a gyönyörű hangját hallgatva, és bár a képernyőről mindenki ismerte, magánéletébe csak minimális bepillantást engedett. Olvasóinkkal együtt mi most betekintünk a családi fényképalbumába. A Rádió és Televízió évkönyv szerint egyébként 1957. július 25-én mondta el első konferálását a stúdióban, és nyugdíjazásáig a Magyar Televízió megbecsült munkatársa maradt. 1998-ban hunyt el.

Takács Marika férje, Kazimir Károly Kossuth-díjas és kétszeres Jászai Mari-díjas magyar rendező, színigazgató, tanár, érdemes és kiváló művész. A házaspár szeretett sétálni, sok időt töltöttek a szabadban. Ha tehették, órákat ültek egy padon, és csak beszélgettek,írja a bors

A Ki nyer ma? című műsor „alternatív” rádióadása, ahol Marikát egy idomított majommal ültették közös asztalhoz. A pletykák szerint Marika a felvétel után viccesen megjegyezte, volt már hasonló képességű riportalanya, úgyhogy nem lepődött meg az akción.

Mivel Kazimir Károly sokat utazott, igyekeztek minden együtt töltött percet kihasználni. Ezen a képen is azt örökítették meg, amikor a rendező éppen külföldre indul, és Marika egészen a repülő ajtajáig kíséri.

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!