Krém:

7 dl tejet 2 csomag vaníliás pudingporral felfőztem, kihűtöttem.

200 g puha vajat kihabosítottam 200 g porcukorral, majd hozzátettel a pudingos részt.

Tészta:

400 g lisztet 150 porcukorral és 1 tk sütőporral összeszitáltam, majd 200 g hideg vajjal elmorzsoltam.

Ehhez adtam 3 ek tejfölt és 4 tojás sárgáját.

Összegyúrtam a tésztát, és 3 részre (kb. 3x 306 g) osztottam. A tésztát a hűtőbe tettem.

Dióhab:

4 db tojásfehérjét 150 g kristálycukorral kemény habbá vertem, majd hozzáforgattam 200 g pirított, darált diót, amit egy kis narancshéjjal ízesítettem.

A tésztalapokat kinyújtottam, megszurkáltam, majd megkentem a diós habbal. Kb. 180 fokon megsütöttem a lapokat. A legfelső lapra durvára vágott diót is szórtam. A kihűlt lapokat megkentem a krémmel. A tetejére már nem került krém.

A puhuláshoz min. 1 napra szükség van.

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!