A rendőrök már az utcán várták a maszkban és szemüvegben belépő 60-as férfit, aki még nem volt 65.

Két hónapra bezáratott egy nagyatádi pékséget a rendőrség, de emellett még fél milliós bírságot is kiszabott. A bezárás oka, hogy az idősek vásárlási sávjában kiszolgáltak egy urat, akiről kiderült, még nincs 65 éves.

Mi volt a bűnük? A pékségben nem infózták le, hogy a maszkban és szemüvegben belépő 60-as férfi elmúlt már 65, vagy csak ezután tölti be. Jól meg is büntették őket a rend éber őrei. Az üzlet eladója a Facebookon számolt be az esetről:

'Kedves Vásárlóink!
Sajnálattal tudatjuk Önökkel, hogy üzletünket a mai napon a rendőrség bezáratta!
Őszintén elmondjuk Mindenkinek a bezárás okát:
2020.11.27.-én 10:10-kor a pékségben kiszolgáltunk egy idősebb urat (aki 60 pár éves lehetett,de nem haladta meg a 65. életévét.)
Ezért az üzletünket büntetésül azonnali hatállyal 60 napra bezáratták!
Szeretnénk elnézést kérni minden vásárlótól,hogy mától 60 napig nem tudjuk kiszolgálni!
Amennyiben nem történik változás 2 hónap múlva újult erővel várunk vissza meglévő, illetve új termékekkel, színvonalas pékségünkben minden kedves Vásárlót!
Megértésüket nagyon szépen köszönjük, kitartást és jó egészséget kívánunk Mindenkinek!
Európa Pékség / Albán Pékség
Buci & Luci Kft'

Mint kiderült a rendőrség egy bejelentésre ment ki.  A tulajdonos fia úgy sejti, hogy egy szervezett akció áldozatai lettek, hiszen a rendőrök már várták az ominózus vásárlót, amikor kilépett a boltból. Az is lehet, hogy konkurenciaharcról van szó, hiszen népszerű az üzletük.

A rendőri intézkedés után a pékség dolgozói az üzlet elé kitették a friss péksüteményeket, amit ingyen el lehetett vinni. A rendőrök újra odamentek, igazoltattak, de akkor már nem tudtak mit kezdeni a helyzettel.

Somogyban volt egy hasonló büntetés a közelmúltban. 60 napra záratta be a rendőrség a berzencei Lord Panzió éttermét, és 500 ezer forintra bírságolta meg. Ott a büntetés oka az volt, hogy az egyik szállóvendégük maszk nélkül ment le sörért a pulthoz.

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!