Hozzávalók
Tészta:
- 10 dkg porcukor,
- 1 db tojás,
- 1 db tojássárgája,
- 5 dkg margarin,
- 1 ek méz,
- 1 kk szódabikarbóna,
- 30 dkg liszt.
Krém:
- 8 dl tej,
- 2 cs vaníliás pudingpor,
- 2 ek liszt,
- 2 db tojássárgája,
- 1 cs vaníliás cukor,
- 15 dkg porcukor,
- 10 dkg vaj.
Hab:
- 5 dl tejszín vagy hulala.
Máz:
- 6 dkg tejbevonó,
- 10 dkg fehér csoki,
- 2 ek étolaj.
A porcukrot az egész tojást, a tojássárgáját, a margarint, a mézet és a szódabikarbónát gőz felett felolvasztjuk, majd a liszttel összegyúrjuk. Két részre osztjuk a tésztát, 25×35 cm- es sütőpapíron kinyújtjuk, majd 180 fokon 6-8 percig sütjük tepsi hátulján a lapokat.
A csokikat gőz felett felolvasztjuk, az egyik lapra rákenjük a csoki mázat. Mielőtt megszilárdul a csoki, bejelöljük és felkockázzuk, ez lesz majd a süti teteje.
A krémhez a pudingokat, a lisztet, a tojássárgákat a vaniliás cukrot kevés tejben elkeverjük, majd hozzáadjuk a többi tejet és sűrűre főzzük. A vajat a porcukorral kikeverjük, a kihűlt pudingos krémmel összekeverjük.
Összeállítjuk a sütit, az alsó mézes lapra rákenjük a krémet, a tejszínhabot rásimítjuk majd rárakjuk a felkockázott csokis tésztákat.
Egy éjszakára hűtőbe tesszük, amíg megpuhulnak a lapok. Pakainé Hegedűs Andrea receptje! Forrás