A kukoricamálé sütemény egy valódi régi kedvenc, amit nagymamáink gyakran készítettek. Kínálhatunk mellé lekvárt, de porcukorral megszórva is fogyaszthatjuk.
A hozzávalók kiméréséhez 2,5 dl-s csészét, bögrét használunk.

Hozzávalók:

  • 1 tojás,
  • 1/2 csésze cukor,
  • 3/4 csésze olaj,
  • 1 kiskanál porélesztő,
  • 1 kk szódabikarbóna felfuttatva egy csésze langyos tejben,
  • pici só,
  • 1 csésze finomliszt,
  • 1,5 csésze kukoricaliszt,
  • 1 vaníliás cukor.

Összekavarni a hozzávalókat, forró sütőben – 180C fok eleinte sütni, utána 160 C fok, 30 perc alatt sül meg – elektromos sütőm van, hőkeverés nélkül. Alól felül sütöm. A sütési idő természetesen sütőfüggő.

Kecskés Emőke receptje és fotója.

 

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!