A kukoricamálé sütemény egy valódi régi kedvenc, amit nagymamáink gyakran készítettek. Kínálhatunk mellé lekvárt, de porcukorral megszórva is fogyaszthatjuk.
A hozzávalók kiméréséhez 2,5 dl-s csészét, bögrét használunk.
Hozzávalók:
- 1 tojás,
- 1/2 csésze cukor,
- 3/4 csésze olaj,
- 1 kiskanál porélesztő,
- 1 kk szódabikarbóna felfuttatva egy csésze langyos tejben,
- pici só,
- 1 csésze finomliszt,
- 1,5 csésze kukoricaliszt,
- 1 vaníliás cukor.
Összekavarni a hozzávalókat, forró sütőben – 180C fok eleinte sütni, utána 160 C fok, 30 perc alatt sül meg – elektromos sütőm van, hőkeverés nélkül. Alól felül sütöm. A sütési idő természetesen sütőfüggő.
Kecskés Emőke receptje és fotója.
(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!