Jelentős hőmérséklet ingadozásra kell készülni.

Enyhülés után érkezik a sarkvidéki hideg. Az elmúlt hetek fordulatokban szegény időjárása után most úgy tűnik, egy jóval izgalmasabb időszak következik – írja az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ).

Körülbelül egy hét múlva azonban Közép-Európa térsége a sarki hideg, és a földközi-tengeri enyhe, páradús légtömegek ütközőzónájává válhat. A számítógépes előrejelzések többsége egy jelentős, 10 fokos lehűlést mutat, de ezzel nagyjából a sokévi átlag környékére esne vissza a hőmérséklet. Az efféle légtömeg-találkozás rendszerint csapadékkal is jár.

hétfő

Felhőátvonulások várhatók csak kevés napsütéssel. Több helyen alakul ki záporeső. Az északnyugati, nyugati szél nagy területen viharossá fokozódik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 4 és 10, a legmagasabb nappali hőmérséklet 9 és 15 fok között valószínű.

kedd

Többnyire erősen felhős időre számíthatunk, több helyen várható eső, zápordélutántól hózápor is lehet. Az északnyugatira forduló szél sokfelé erős, viharos lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 3 és 9, a legmagasabb nappali hőmérséklet 5 és 13 fok között valószínű.

szerda

Gyakran erősen megnövekszik a felhőzet, több helyen valószínű zápor, hózápor. Az északnyugati szél erős vagy viharos lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és +5, a legmagasabb nappali hőmérséklet 2 és 7 fok között valószínű.

Csütörtökre érkezik meg a sarkvidéki hideg. De addig is élvezzük az enyhe időt. Pénteken nyugaton 16 fok közelébe emelkedik a hőmérséklet, megdőlhet a melegrekord.

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!