Nekünk sokkal jobban ízlik, mint a hagyományos, és ez nem is törik.

Hozzávalók:

  • 6 tojás
  • 6 evőkanál cukor
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • csipet só

A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk egy csipet sóval.

Lassan hozzáadjuk a cukrot, majd a tojások sárgáját, összedolgozzuk és beleöntjük a pudingporokat.

Sütőpor nem kell hozzá!

A tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és 180 fokra előmelegített sütőben kb 10 percig sütjük. Miután elkészült, kivesszük a tepsit a sütőből és hagyjuk kihűlni.

Nem lehet forrón feltekerni mert törik megreped. Ha teljesen kihűlt, akkor lehet vele szépen feltekerni. A tészta sütés közben felpúposodhat, de nem kell megijedni ez természetes más a piskóta textúrája a pudingportól lelapul.

A kihűlt a piskótáról lehúzzuk a sütőpapírt. Megkenjük házi sárgabarack lekvárral, feltekerjük, sütőpapírba csomagoljuk.

Állni hagyjuk majd vastagabb szeletekre vágjuk így kínáljuk. 

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!