Sokkal kímélőbb, mint a hagyományos rakott krumpli.

Hozzávalók:

- 5 db tojás

- 300 g paprikás kolbász

- 600 g növényi tejföl

- só, bors

- 850 - 900 g édesburgonya (tisztított mennyiség)

- 2 -3 ek olvasztott zsír

A rakott édesburgonya is megér egy próbát, kicsit könnyebb kaja, mintha sima krumplival csinálnátok, de semmivel sem rosszabb. Ehhez a tojást 10 perc alatt, lobogó, sós vízben megfőzzük, majd leöntjük róla a vizet, hagyjuk kihűlni, megpucoljuk és 3-4 mm vastag szeleteket vágunk belőle.

A kolbászt 2-3 mm vastag szeletekre vágjuk. A növényi tejfölt kikeverjük egy kevés sóval és borssal.

Az édesburgonyát 2-3 mm vastag szeletekre vágjuk. A tepsit kikenjük a zsírral és rápakoljuk a krumpli ⅓-át. Sózzuk, borsozzuk, rákenjük a növényi tejföl ⅓-át, amire jöhet a kolbász ⅓-a és a tojások fele. Ezután újabb ⅓ adag krumpli jön, amit sózunk, borsozunk, erre pedig jöhet a növényi tejföl második ⅓-a, majd a kolbász ⅓-a és a maradék tojás. Erre jöhet a maradék krumpli, amit sózunk, borsozunk.

A maradék kolbászt én kis kockákra vágtam és belekevertem a növényi tejfölbe, ez ment az utolsó réteg krumpli tetejére. Végül lefedve, 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük 40 percre. Ezután levesszük a fóliát, és addig sütjük, amíg a teteje meg nem pirul és a krumpli meg nem puhul. Ez kb. még 10-15 perc.

Ha kész, kivesszük, és hagyjuk legalább 20 percet állni tálalás előtt.

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!