A drága agyonreklámozott vegyszerek helyett ezt használd!

A hidrogén-peroxid évtizedek óta jól ismert - de manapság mintha feledésbe merült volna. Pedig ott kellene lenni minden háztartásban. AMinden háztartási boltban megvehető.
 
Folt kivétele a ruhákból

Készítsünk elő két kis tálat. Mindegyikbe külön-külön öntsük a folyadékokat.

Az 1 rész mosogatószert és a 2 rész hidrogén-peroxidot öntsük össze egy szórófejes flakonba, melyet előzőleg alaposan kimostunk. Ha kész, rázzuk jól össze a hozzávalókat. Máris előállt a spray, amellyel befújhatjuk a ruhán levő foltot – hagyjuk rajta állni 30 percet, majd a hatóidő letelte után öblítsük ki az anyagot hideg vízben.

Fogkefék fertőtlenítése

A fogkeféket érdemes rendszeres megszabadítani a baktériumoktól. 

Tegyük egy pohárba a fogkefét és öntsünk rá hidrogén-peroxidot, majd pár percig áztassuk benne. Ezt követően öblítsük ki forró vízzel és már kész is a fertőtlenítés!

Penészmentesítés

A hidrogén-peroxid antibakteriális és gombaellenes szer, amellyel nem nehéz megbirkózni a penésszel.

A mosogatószer és hidrogén-peroxid keverékét spricceljük a penészfoltra és hagyjuk állni rajta 10 percig. Majd egyszerűen töröljük le a foltot enyhén nedves törlőruhával. Tökéletesen tisztít, bármilyen felületről legyen szó! Konyhai szekrényeink alsó részeit is bátran kezelhetjük vele.

Olcsó megoldás hidrogén-peroxiddal takarítani. Bármely háztartási boltban hozzájuthatunk, elegendő belőle egy üveg. A kevés mosogatószer és hidrogén-peroxid keveréke szórófejes flakonban sokáig kitart és bármikor bevethető. De vigyázzunk vele, mivel egy erős folttisztító, baktérium- és csíraölő szerről van szó, tartsuk gyermekektől elzárva és bánjunk vele felelősségteljesen!

A hidrogén-peroxid használat szabályai

  • Sose nyúljunk hozzá kesztyű nélkül! A hidrogén peroxid egy erős vegyszer, ami ugyanazt a pusztítást viszi véghez bőrünkön is, amiért a penészes, gombás lerakódások eltávolítására használjuk.
  • Ne vegyítsük ecettel! Az ecet és a hidrogén peroxid keveréke ecetsavat alkot, ami erősen maró hatású mind a bőrünknek, mind légútjainknak!
  • Tároljuk sötétben! A hidrogén peroxid fény hatására bomlik, így, ha túl sokáig kinn hagyjuk egy napos helyen, akkor veszít a hatékonyságából.

A hidrogén-peroxid nem gyógyszer!
Sokan azt hiszik, hogy a hidrogén-peroxid oldat elfogyasztásával jót teszünk szervezetünknek, mert jól kifertőtlenít minket belülről is. Ez tévhit! Soha ne vásároljunk semmilyen hidrogén-peroxid tartalmú 'csodaszert', ugyanis nagyon sokat árthatunk szervezetünknek a hidrogén peroxid elfogyasztásával, sőt, akár halálos mérgezést is kaphatunk tőle! Az, hogy a hidrogén peroxid sebfertőtlenítés céljára hatásos, szintén tévhit: az erős maróhatású szer, habár megöli a baktériumokat, roncsolja a szöveteket, amelyek lassabban, csúnyábban gyógyulnak a szer hatásától.

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!